Бразильська сільськогосподарська агенція Conab знизила прогноз виробництва сої

Джерело:  Oilworld
соя

Бразильська сільськогосподарська агенція Conab у четвер знизила прогноз виробництва сої та кукурудзи в країні в 2023/24 році, пославшись на несприятливий вплив погодних умов Ель-Ніньйо на врожай.

Цей крок був за послідовним скороченням виробництва зерна приватними прогнозистами.

Conab знизив прогноз урожаю сої у Бразилії на 2023/24 рік до 149,4 мільйона тонн із 155,2 мільйона тонн у січневому звіті. Загальний обсяг виробництва кукурудзи прогнозується на рівні 113,7 млн. тонн, що нижче 117,6 млн. тонн у січні, повідомляє Рейтер.

За словами Conab, нова оцінка виробництва сої є падінням на 3,4% порівняно з обсягом виробництва в 2022/23 році. На початку сезону агентство очікувало, що врожай сої у Бразилії складе 162 мільйони тонн.

Відсутність дощів на початку сезону в центрально-західному, південно-східному та Матопібі регіонах Бразилії, за яким йшли нерегулярні та погано розподілені дощі, негативно позначилося на врожаях, повідомляє агентство.

Конаб назвав посушливі періоди, що тривають понад 20 днів у деяких районах, на додаток до високих температур, як фактори, що погіршують виробництво сої та кукурудзи у центральній Бразилії.

За словами Конаба, виробництво першої кукурудзи, яке цього сезону складе близько 21% від загального обсягу виробництва, також зіткнулося із надмірними дощами на півдні Бразилії.

За даними Conab, виробництво другої кукурудзи, яке здійснюється після збирання соєвих бобів на тих же ділянках, також знизиться майже на 14% порівняно з минулим роком, приблизно до 88 мільйонів тонн, через меншу посівну площу та більш високий кліматичний ризик.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!