Бразильська Copersucar прогнозує збільшення цін на цукор через погоду

Джерело:  УкрЦукор

Бразильська Copersucar, найбільший у світі торговець цукром, позитивно оцінює ціни на цукор у середньостроковій перспективі, оскільки посушлива погода в Бразилії повинна підтвердити менший обсяг виробництва в сезоні 2024/25 МР, який розпочався у квітні.

Про це повідомляє ChiniMandi.

Виконавчий директор Copersucar Томас Манзано повідомив про прибутот та те, що в Нью-Йорку ціни мають піднятися з нинішніх рівнів, близьких до 19 центів/фунт.

Компанія опублікувала чистий прибуток у розмірі 281 мільйона реалів (51,34 млн дол.) за 2023/24 МР, який закінчився в березні, що на 58% менше, ніж у попередньому сезоні, вказуючи на низькі ціни на етанол протягом тривалого періоду в Бразилії разом із падінням ціни на цукор у грудні, що вплинуло на прибуток компанії.

У 2023/24 МР дохід Copersucar склав 54,1 млрд реалів, що на 22,9% менше, ніж у 2022/23 МР. За сезон компанія продала 13,3 млн т цукру проти 11,5 млн т роком раніше. Продажі етанолу в Бразилії, на експортних ринках і в Сполучених Штатах, де Copersucar контролює трейдера Eco-Energy, зросли до 17,2 млрд л з 12,1 млрд л.

Манзано сказав, що більш посушлива, ніж зазвичай, погода в Бразилії цього року зашкодила розвитку тростини та, як і очікувалося, призведе до скорочення її виробництва.

Він сказав, що заводи в країні збільшуватимуть виділення тростини на виробництво цукру в міру розвитку тростини, додавши, що останні дані, які показують коефіцієнт виробництва цукру нижчий за минулий рік, відображають картину минулих кількох тижнів.

«Заводи будуть нарощувати коефіцієнт виробництва цукру в міру розвитку сезону, оскільки тростина стає більш зрілою», — сказав він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!