Бразильська AgRural знизила прогноз урожаю сої в міру збиральної кампанії

Джерело:  IDK
соя

Очікується, що урожай сої в Бразилії в 2023/24 році досягне 150,1 мільйона тонн, повідомила в понеділок консалтингова компанія з агробізнесу AgRural, знизивши грудневий прогноз на 159,1 мільйона тонн, оскільки врожай у найбільшому у світі постачальникові олійних культур зростає.

Консультаційна компанія послалася на несприятливі погодні умови зниження прогнозу. Однак станом на минулий четвер було зібрано 2,3% урожаю сої, що перевищує показник 0,6%, зібраний на тому ж етапі попереднього сезону, повідомляє AgRural.

Safras, ще одна консалтингова компанія в галузі агробізнесу, у понеділок підрахувала, що 2,1% площ сої в країні було зібрано, оскільки спекотна та суха погода прискорила цикл збирання врожаю та знизила врожайність.

Крім зниження прогнозу виробництва в штаті Мату-Гросу, що є провідним виробником, AgRural також знизила очікування з виробництва в декількох інших штатах. Насамперед це були Парана, Мату-Гросу-ду-Сул, Гояс, Сан-Паулу та Мінас-Жерайс, де високі температури та нерегулярні дощі призвели до втрат урожаю.

Оскільки соя забирається з полів, бразильські фермери також почали сіяти другий урожай кукурудзи у 2023/24 році, який становить близько 75% національного виробництва щороку. Урожай вирощують на тих же полях, що й соєві боби.

За даними AgRural, на даний момент засіяно близько 0,4% урожаю другої кукурудзи у Бразилії.

У той же час збирання кукурудзи першого врожаю 2023/24 року досягло 5,1% посівних площ у регіоні Центр-Південь Бразилії порівняно з 3,3% попереднього тижня і 4,5% роком раніше, повідомляє AgRural.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!