Бразилію очікує рекордний врожай сої

Джерело:  Oilworld
соя

Згідно з останніми прогнозами Gro forecast models, ситуація із соєю в Південній Америці виглядає неоднозначно.

Урожайність сої у Бразилії може зрости вдвічі порівняно з минулим роком, що допоможе підняти виробництво до рекордно високого рівня. Але в сусідній Аргентині посуха призведе до зниження виробництва до найнижчого рівня протягом останніх п’яти років.

Ризики посухи у Бразилії зменшилися у міру просування вегетаційного періоду. Добові рівні вологості ґрунту цього року були вищими, ніж минулого сезону, а кількість опадів за останні два десятиліття досягла максимального рівня, що сприяло підвищенню врожайності сільськогосподарських культур.

Збільшення посівних площ у Бразилії також підвищує потенціал виробництва сої, як видно із звіту Gro. За останнє десятиліття посівні площі під олійною країною збільшилися більш ніж на 50%.

Аргентина, найбільший у світі експортер соєвої олії та шроту, стикається з найсильнішою за останні 20 років посухою, яка затримала посів сої та знизила врожайність.

Наприкінці минулого тижня в районах вирощування сої в Аргентині пройшли пристойні дощі, і наприкінці січня прогнозується ще більше дощів. Це покращило прогноз урожайності Gro, але прогеоз, як і раніше, вказує на те, що врожайність буде найнижчою з 2018 року.

Прогнозований рекордний урожай сої у Бразилії з лишком компенсує зниження виробництва, прогнозоване в Аргентині, та менший урожай у США минулого сезону. Світові кінцеві запаси сої, за прогнозами, цього року збільшаться, як видно з цього звіту Gro. Співвідношення запасів сої до споживання, показник доступності пропозиції, також, за прогнозами, підвищиться після різкого зниження останніми роками.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!