Бразилія зібрала сою з більш як половини запланованих площ, але темпи продажів значно нижчі за середні

Джерело:  GrainTrade
жнива соя

За даними AgRural, станом на 7 березня урожайна кампанія сої в Бразилії вже завершена на 55% запланованих площ, що трошки менше ніж минулого року – 53% на цю ж дату. Темпи збирання трошки сповільнилися через опади, що, з іншого боку, поліпшує умови для посіву та розвитку кукурудзи другого урожаю, сафринії, яка посіяна на 93% запланованих площ (у минулому році – 82%).

За оцінками експертів, фінальний етап посіву проводиться переважно в сприятливих погодних умовах, а засіви зернових розвиваються нормально. Прогнози погоди на найближчі 7-10 днів передбачають подальші сприятливі зливи в центральній та північній Бразилії, а також на початку наступного тижня – у південних районах.

Тим часом місцеве агентство Conab знизило оцінку виробництва сої в Бразилії приблизно на 2,6 млн тонн, до 146,858 млн тонн. Агентство також скоротило загальний обсяг виробництва кукурудзи до 112,753 млн тонн з лютневого прогнозу в 113,696 млн тонн.

За даними консалтингової компанії Safras & Mercado, продажі сої врожаю 2023/24 років в Бразилії становлять лише 36,6% від прогнозованого обсягу виробництва, що менше середнього показника на цей період – 50,1%. Однак, враховуючи різкий зріст виробництва протягом останніх двох сезонів, кількісно продажі не так сильно відстають і складають приблизно 54,5 млн тонн порівняно з 62-65 млн тонн у середньому. Safras & Mercado прогнозує, що бразильські фермери зібратимуть приблизно 149,1 млн тонн сої у цьому сезоні, і на даний момент ще не продано близько 90-95 млн тонн.

“Фермерські продажі рухаються вперед, оскільки фермерам, незважаючи на падіння цін на зерно, потрібні гроші”, – сказав Луїс Фернандо Роке, аналітик з сої в Safras, в окремому коментарі, надісланому Reuters. “Часом, коли ринок перестав падати, продажі фермерів збільшувалися, але, звісно, темпи продажів залишаються нижчими за середні”.

Він сказав, що бразильські виробники сої намагатимуться зберегти як можна більше свого врожаю, доки ціни не піднімуться. Збільшення пропозиції аргентинської сої та соєвих продуктів у наступні місяці не покращить цінову кон’юнктуру на світовому ринку сої, що затормозить продажі і бразильських фермерів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!