Бразилія збільшує пропозицію сої для грудневих поставок до Китаю

Джерело:  OleoScope
соя

Експорт американської сої до Китаю знаходиться під тиском високого обсягу сировини з Бразилії для грудневих поставок. Про це повідомляє S&P Global.

Один із учасників ринку в КНР повідомив, що перші пропозиції на контрактацію американської олійної з доставкою в останній місяць року з’явилися 15 серпня. Нині вартість за такими угодами перебуває нарівні з цінами на відвантаження бобів із США.

«Вперше за багато років моєї закупівельної діяльності я бачу пропозицію щодо бразильської сої з постачанням у грудні», – сказав інший співрозмовник агентства.

Зазначається, що рекордний урожай у Бразилії сформував профіцит сировини, який тепер потрібно реалізовувати за кордон, тому продажі зі Сполучених Штатів, як очікується, виявляться нижчими за прогнозовані рівні.

“Я думаю, що цього року відставання бразильського експорту від США буде вкрай незначним”, – прокоментував один із трейдерів.

Загалом Китай закупив уже близько 23 млн тонн соєвих бобів з доставкою в 2023/24 МР (вересень 2023-серпень 2024 рр.) і має в залишках ще 24 млн тонн олійної до початку збору нового врожаю олійного насіння в Бразилії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!