Бразилія витіснила США із місця найбільшого експортера сої

Джерело:  Зерно Он-Лайн
соя

Бразилія витіснила США з місця найбільшого експортера сої, повідомляє журнал Perfil. На відміну від США Бразилія продовжує зміцнювати зв’язки з Китаєм, основним світовим покупцем сої в усьому світі. Таким чином, Бразилія починає домінувати над ринком олійних культур.

На світовому ринку сої домінує один великий покупець: Китай. Протягом багатьох років Бразилія отримувала дедалі більшу частку цієї торгівлі, яка раніше називалася США. Тепер американські експортери навіть починають домінувати під час своєрідного сезонного затишшя.

Китайські покупці активно купують бразильські соєві боби з постачанням у жовтні. Це пора року, коли експорт США зазвичай досягає свого піку, за словами людей, безпосередньо обізнаних з цим. Згідно з джерелами, які попросили не називати їхніх імен, у четвертому кварталі все ще може бути укладено більше контрактів, оскільки йдеться про приватні угоди.

Продаж відбувається в той час, коли Бразилія збирає рекордний урожай і пропонує набагато нижчі ціни, ніж конкуруючі виробники. Вони також відображають план президента Луїса Інасіу Лули да Сілви щодо зміцнення зв’язків із Китаєм.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!