Бразилія виробить менше зерна, ніж минулого сезону – прогноз

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Бразилія

Обсяг виробництва зерна в Бразилії досягне 299,27 млн. тонн у врожаї 2023-2024 років згідно з даними огляду, опублікованого Національною компанією поставок (Conab), 15 липня повідомляється на онлайн-платформі новин сільського господарства AgroPages.

Ця кількість є зниженням на 6,4% або 20,54 млн тонн порівняно з попереднім циклом, але все ж таки позиціонує цей урожай як другий за величиною в країні. Польове обстеження, проведене наприкінці червня, дозволило сказати збільшення врожаю основних культур, що свідчить про відновлення виробництва, особливо кукурудзи, кунжуту і рису другого врожаю.

З іншого боку, відбулося скорочення кукурудзи, бобів, пшениці, бавовни та сої першого врожаю. Згідно з аналізом, це падіння в основному пов’язане з інтенсивністю явища Ель-Ніньо.

Оцінка виробництва становить 147,34 млн. тонн, що на 4,7% або 7,27 млн. тонн менше порівняно з попереднім урожаєм. Виробництво кукурудзи оцінюється в 115,86 млн. тонн, включаючи всі три врожаї: обсяг на 12,2% або 16,03 млн. тонн нижче врожаю 2022-2023 років.

При цьому загальна посівна площа в країні збільшилася на 1,5%, що на 1,21 млн. гектарів більше у порівнянні з минулим сезоном. Найбільше зростання було відзначено в площі угідь під соєвими бобами — 1,94 млн гектарів.

Загальна площа кукурудзи скоротилася до 1,41 млн га, за нею йдуть пшениця та інші озимі культури. В даний час у Бразилії ведеться посів озимих: пшениці, вівса, ріпаку, жита, ячменю та тритикале.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!