Бразилія «відкушує» американський ринок кукурудзи

кукуруза

Попит Китаю на кукурудзу залишається високим, і США продовжують доставляти туди мільйони тонн зерна. Але Бразилія не відстає від цієї торгівлі, і південноамериканський агрогігант не демонструє жодних ознак уповільнення свого просування, повідомляє Agri-pulse.com.

Минуло трохи більше місяця відтоді, як Бразилія та Китай завершили санітарну та фітосанітарну угоду, яка дозволяє торгівлю кукурудзою між країнами, але торгівля вже стрімко зростає. Ця угода набула чинності 22 листопада, і багато бразильської кукурудзи прямують до Китаю, оскільки зобов’язання Китаю закуповувати у США зменшуються, згідно з даними приватного транспортування та даними USDA.

«Це дійсно відкрило шлюзи», — сказав Коллін Воттерс, директор з експорту та логістики Ради з маркетингу кукурудзи штату Іллінойс та Асоціації виробників кукурудзи штату Іллінойс.

Наразі 22 судна, завантажені 1,2 млн тонн бразильської кукурудзи, прямують до Китаю, каже Луїс Карлос Пачеко, старший аналітик консалтингової фірми TF Agro Economica у південному штаті Парана. Бразилія готується відправити ще 800 тис. тонн для виконання нещодавнього замовлення COFCO, державної зернової компанії Китаю.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!