Бразилія в січні скоротила експорт сої та шроту – Anec

Джерело:  OleoScope
соя

Січневу оцінку експорту бразильських соєвих бобів скориговано експертами Національної асоціації Anec у бік зниження на 200 тис. тонн – до 1,2 млн тонн. У аналогічний місяць минулого року за кордон було поставлено 2,2 млн тонн бобів. Підсумкові дані щодо відвантажень американської олійної будуть оприлюднені митницею найближчими днями.

Як правило, експорт бразильської сої зазвичай збільшується в лютому, у міру наближення збору врожаю, а в важливих штатах-виробниках, таких як Мату-Гросу, збір сої в даний час затримується через надлишок опадів, що може негативно вплинути на доступність сировини на ринку.

Крім того, січневі коригування торкнулися і соєвого шроту. Згідно з новими оцінками Anec, експорт за підсумками попереднього місяця становив 1,4 млн тонн (-0,1 млн тонн до попереднього прогнозу) проти 1,5 млн тонн у січні 2022 р.

Що стосується зернових, то прогноз реалізації кукурудзи з Бразилії в січні ц.р. знижено на 200 тис. тонн, до 5 млн тонн (у січні 2022 р. – 2,2 млн тонн), а пшениці – на 19,58 тис. тонн, до 784,24 (695,95) тис. тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!