Бразилія у жовтні може збільшити експорт сої та соєвого шроту

Джерело:  OleoScope
соя

Бразильські трейдери в жовтні можуть реалізувати на зовнішні ринки близько 3,77 млн. тонн соєвих бобів, але за певних обставин показники експорту американської олійної можуть знизитися до 2,5 млн. тонн. Проте очікуваний обсяг відвантажень, найімовірніше, перевищить результати жовтня 2021 р. (2,99 млн. тонн). Подібні оцінки оприлюднили аналітики Національної асоціації експортерів зернових Anec у своєму останньому звіті.

Що стосується соєвого шроту, то його постачання за кордон з Бразилії в поточному місяці можуть також помітно зрости – з 1,34 млн. тонн (жовтень 2021 р.) до 2,04 млн. тонн.

Експорт бразильської кукурудзи, у свою чергу, у жовтні очікується на рівні 7,18 млн тонн. Водночас експерти не виключають, що за песимістичним сценарієм цей показник може не перевищити 5,5 млн. тонн. Однак це все ж таки вище за рівень аналогічного місяця минулого року більш ніж на 3,5 млн. тонн.

В Anec також зазначають, що в портах країни до відправки в період з 16 по 22 жовтня підготовлено 1,8 млн тонн кукурудзи, 955,2 тис. рублів. тонн сої та 464,8 тис. тонн соєвого шроту проти 1,65 млн. тонн, 829,8 тис. тонн. тонн та 266,5 тис. тонн тижнів раніше відповідно.

Нагадаємо, що в березні, за офіційними митними даними, реалізація бразильської сої у всіх напрямках становила 12,3 млн. тонн, у квітні – 11,5 млн. тонн, у травні – 10,6 млн. тонн, у червні – 10,1 млн. тонн , у липні – 7,5 млн тонн, у серпні – трохи більше 5 млн тонн.

Як повідомили у Міністерстві зовнішньої торгівлі Бразилії, у вересні експорт олійної продовжив знижуватися і становив лише 4,3 млн тонн.

Як відзначають галузеві аналітики, щомісячне скорочення кількості відвантажень було пов’язане із посухою в країні в сезоні-2021/22, через яку сільгоспвиробники зібрали меншу кількість сої з американських полів.

В даний час Бразилія є найбільшим виробником сої у світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, а й кукурудзи – але ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб всього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!