Бразилія стала найбільшим у світі експортером кукурудзи та сої

Джерело:  Цензор.НЕТ
Бразилія

Бразилія стала найбільшим у світі експортером кукурудзи та сої, оскільки розмір та якість урожаю в США впали на тлі посухи, а також близька до того, щоб витіснити США і стати найбільшим у світі експортером бавовни.

Як пише Bloomberg, різниця в експорті бавовни з двох країн різко скорочується на тлі високого сезону в Бразилії, додаючи волокно до зростаючого списку культур, де США втрачають домінування.

Бразилія стала найбільшим експортером кукурудзи в сезоні 2023 року і лідером з експорту сої 10 років тому. Росія та Європейський Союз обігнали США в експорті пшениці.

США та Бразилія є найбільшими у світі експортерами бавовни, на них разом припадає більше половини світових поставок. Очікується, що США експортують 12,5 млн тюків у сезоні 2023-2024 років, але ця оцінка, ймовірно, буде знижена, коли Міністерство сільського господарства США оновить свій прогноз 12 вересня. Очікується, що Бразилія відвантажить 11,25 млн тюків.

Аналітики очікують, що Міністерство сільського господарства США знизить прогноз експорту через посуху, яка вдарила по врожаю та погіршила якість волокна.

Очікується, що Бразилія продовжить нарощувати виробництво та експорт бавовни в найближчі роки. Оскільки ціни на кукурудзу падають, фермери можуть прийняти рішення перенести частину своєї другої посівної площі з кукурудзи на бавовну. За поточними цінами маржа в Бразилії набагато краща, ніж у фермерів США. 

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!