Бразилія представила в Давосі пропозицію про створення глобальної агентції з біопалива

Джерело:  TV BRICS
биотопливо

На зустрічі, що відбулася в Давосі (Швейцарія) у рамках Всесвітнього економічного форуму, міністр гірничорудної промисловості та енергетики Алешандре Сілвейра запропонував створити глобальну агенцію з біопалива.

Ця ініціатива спрямована на централізацію та активізацію зусиль щодо включення відновлюваних видів палива у світову енергетичну матрицю.

На зустрічі, в якій взяли участь представники влади країн-членів глобального альянсу біопалива, Сілвейра наголосив на ролі Бразилії як лідера у виробництві даного виду пального.

«Тепер, коли Бразилія стала головою G20, ми прагнемо зміцнити позиції біопалива як важливий вектор для просування енергетичного переходу. Бразилія виконала свою роль лідера та великого виробника цього екологічно чистого пального», – сказав міністр.

Директор Міжнародної енергетичної агенції (МЕА) Фатіх Бірол наголосив на важливості біопалива для декарбонізації транспортної системи, особливо зазначивши внесок етанолу, біодизелю, біогазу та біометану.

У ході зустрічі Сілвейра також представив програму «Паливо для майбутнього», яка вважається найбільшою ініціативою з декарбонізації. Ця програма включає впровадження SAF (екологічно чистого авіаційного палива) та зеленого дизельного палива в енергетичну матрицю, створення правової бази для залучення інвестицій у вловлювання та зберігання CO2, а також збільшення частки етанолу в бензині до 30 відсотків.

Сілвейра нагадав, що Бразилія головує у G20. Очікується, що до 2037 року в сектор біопалива буде вкладено близько 200 мільярдів реалів (3,6 трильйона рублів), що стане значним кроком до переходу до стійкіших джерел енергії.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!