Бразилія поставить у США близько 180 тис. тонн сої

Джерело:  Oilword
соя

Бразилія експортує 178 800 тонн соєвих бобів покупцям у Сполучених Штатах, випливає з даних відвантажень, з якими ознайомилося агентство Reuters. Ціна на олійну в американській країні залишається вигідною навіть для імпортерів із країни-виробника №2.

За даними судноплавного агентства Williams від 30 травня, три судна, завантажені бразильськими соєвими бобами, залишать порти в північній частині американської країни в період з 4 по 11 червня. Два інші судна залишили бразильські порти минулого тижня.

Ці закупівлі відображають зростання Бразилії як експортера сільськогосподарської продукції. Країна перевершила Сполучені Штати з експорту сої, а останнім часом і кукурудзи.

Дані ідентифікують покупців як виробника курятини Perdue Farms та глобального торговця зерном Archer-Daniels-Midland Co.N. Судно Floriana, яке має бути завантажене 32 000 тонн бразильської сої, буде завантажено на вантажний термінал Cargill. Термінал UL у порту Сантарем.

“Імпорт – це невеликий, але важливий елемент нашого ланцюжка поставок”, – сказав Скотт Фредеріксен, президент Perdue AgriBusiness, підрозділ Perdue Farms. “Оскільки останнім часом обсяги переробки сої в США досягли рекордно високого рівня, ми розраховуємо на кілька країн, насамперед у Південній Америці, щоб заповнити прогалину у тому, що вирощується всередині країни”.

Згідно з даними Бюро перепису населення США, обсяг постачання бразильських соєвих бобів до Сполучених Штатів у розмірі 178 800 тонн стане найбільшим з 2014 року, коли імпорт досяг рекордних 1,048 млн тонн.

Аналітики говорили, що економічний ефект від імпорту сої в США має сенс, оскільки Бразилія знаходиться на шляху до збирання понад 154 мільйонів тонн соєвих бобів цього сезону, що є її найбільшим урожаєм за всю історію.

Вартість сировини без урахування фрахту в Бразилії на 1,09 долара за бушель дешевша, ніж сої із США при короткостроковому відвантаженні, написали Джон Стюарт та партнери у записці для клієнтів, пояснивши, що імпорт має сенс для деяких переробників на Східному узбережжі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!