Бразилія обігнала США з постачання кукурудзи до Китаю

Джерело:  IDK
кукурудза

Бразилія випередила США з експорту кукурудзи до Китаю, пише агенція Bloomberg. За його даними, це сталося лише через один рік після отримання схвалення на постачання з південноамериканської країни.

Агенція із посиланням на митні дані зазначає, що за 11 місяців обсяг експорту кукурудзи з Бразилії до Китаю досяг 8,79 млн тонн, або 40% від загального обсягу 22,18 млн тонн, тоді як американські поставки склали 6,5 млн тонн або майже 30% від загального обсягу, що більш ніж удвічі менше, ніж рік тому.

Китай прагнув диверсифікувати постачальників через зростання обсягів закупівель, і це збіглося із рекордним урожаєм у Бразилії, пише Bloomberg. За його даними, останні три роки Пекін намагався задовольнити попит сільськогосподарської галузі та переробної промисловості, тому імпорт перевищив 20 млн тонн.

«У Бразилії був небувалий урожай, і кукурудза у них була дешевою, – наводить агентство коментар аналітика Shanghai JC Intelligence Co Черрі Чжан. — У цих країн також дружні стосунки». Трейдери забронювали велику кількість зерна з Бразилії на початку 2023 року і тепер ці вантажі прибувають, сказала вона, додавши, що загальний обсяг імпорту кукурудзи в листопаді був найвищим з 2005 року.

Агентство зазначає, що у 2022 році Китай підписав угоду з Бразилією про закупівлю кукурудзи, перша партія якої прибула у січні. За оцінками Shanghai JC, імпорт із Бразилії в грудні становитиме не менше 1,5 млн тонн і, ймовірно, залишиться високим у 2024 році.

Зниження цін на кукурудзу в Чикаго та логістичні проблеми, що обмежують бразильський експорт, можуть почати підштовхувати трейдерів повернутися до постачання зі США, наводить Bloomberg оцінку трейдерів та аналітиків. Агентство робить висновок, що постачальникам доведеться боротися зі слабким внутрішнім ринком у Китаї, оскільки ф’ючерси на кукурудзу на Даляньській товарній біржі впали на 16% у 2023 році і досягли найнижчого рівня більш ніж за три роки.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!