Бразилія може «закрити» до 50% потреб Аргентини в імпортній сої

Джерело:  OleoScope
соя

Аргентина, яка зіткнулася цього сезону з катастрофічною посухою, може законтрактувати в Бразилії до 50% всього необхідного обсягу імпортних соєвих бобів. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на думку опитаних аналітиків ринку.

“Бразилія збере рекордний урожай і збільшить продаж в Аргентину як мінімум в 10 разів”, – вважає глава підрозділу Latam Grains в “hEDGEpoint Global Markets” Сол Арсідіаконо.

Аргентині, яка, як очікується, збере близько 25 млн тонн бобів цього сезону, можливо, доведеться імпортувати ще до 10 млн тонн олійної, що більш ніж удвічі вище за рівень минулих років.

«Основні поставки зможуть забезпечити Бразилія та Парагвай, проте невеликі обсяги доставлять також із Уругваю та Болівії», – стверджують галузеві фахівці.

На думку одного з представників компанії Carlos Gogo, Бразилія у 2022/23 МР зможе запропонувати світовому ринку до 97 млн. тонн сої на тлі високого врожаю. В Аргентину, на його думку, відвантаження становитимуть близько 5 млн тонн, хоча підсумкова оцінка може бути й вищою.

“Все залежатиме від попиту на культуру з боку Китаю – основного глобального імпортера”, – додав він.

Аналітик Agrinvest Едуардо Ванін пояснює, що Аргентині вигідніше купуватиме сою в Бразилії, оскільки там очікується рекордний урожай, який надалі призведе до поступового спаду цін на сировину на тлі профіциту.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!