Бразилія має намір експортувати до США набагато більше сої, ніж зазвичай

Джерело:  AgriCensus
соя

Бразилія має намір експортувати не менше 200 000 тонн соєвих бобів у США в період з останніх тижнів травня до початку червня, показали дані, проаналізовані Agricensus.

Бразилія зазвичай постачає деяку кількість сої до Сполучених Штатів, особливо в літні місяці, але цього року обсяг двосторонньої торгівлі буде більшим, ніж зазвичай, оскільки високий урожай сої в Бразилії підтримує дуже конкурентоспроможні ціни в американській країні.

Дані судноплавної компанії Williams показують, що два судна, зафрахтовані Perdue, вийшли з північного річкового порту Ітакоатіара 21 і 25 травня, перевозячи близько 30 000 тонн соєвих бобів у США.

Оцінки Williams також показали, що три інші судна, два зафрахтовані Perdue і одне ADM, мали відплисти в перший тиждень червня з північних портів Сантарем і Баркарена із загальним вантажем близько 120 000 тонн соєвих бобів, призначених для відправки до США.

Судноплавна компанія Cargonave повідомила про ці п’ять судів із соєю, що прямують до США, у своїх даних про склад і виявила шосте судно, зафрахтоване Viterra, яке вийшло з Баркарени 23 травня з вантажем трохи менше 30 000 тонн бобів.

Якщо всі ці вантажі та обсяги будуть підтверджені, це призведе до того, що загальний обсяг експорту бразильської сої до США у період з останніх тижнів травня до початку червня перевищить 200 000 тонн, що перевищує 46 153 тонни, відвантажені до США у період із січня до квітень, згідно з митними даними Бразилії.

Це вже робить торгівлю соєю між двома країнами цього року найбільшою з 2014 року, коли Бразилія експортувала до США рекордно великий річний обсяг сої – трохи більше мільйона тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!