Бразилія йде на ринок ріпаку

Джерело:  AgroXXI
рапс

У світі виробляється 25 млн тонн ріпаку та його комерційного різновиду каноли, а в Бразилії на сьогодні збирають всього 135 тисяч тонн ріпаку. Змінити ситуацію вирішив новий ріпаковий альянс у Бразилії.

Про це пише бразильський агрожурнал Cultivar: «Orígeo, спільне підприємство, що належить Bunge та UPL, об’єднує зусилля з Embrapa Agroenergia, Advanta Seeds та самої Bunge для запуску масштабного проекту RedeCanola. Ініціатива спрямована на стимулювання виробництва ріпаку в країні, культури, яка ще мало вирощується у Бризилії, але має потенціал для збагачення сільськогосподарського розмаїття та сприяння стійкішому виробництву.

Ріпак є третьою найбільш вирощуваною олійною культурою у світі, поступаючись лише соєвим бобам та пальмам. Однак, за даними Conab, у Бразилії його виробництво скромне: ріпак займає близько 92 тисячі гектарів, а річний обсяг виробництва ледве перевищує 135 тисяч тонн.

Ігор Борхес, керівник відділу сталого розвитку компанії Orígeo, наголошує, що «ріпак — це економічно привабливий варіант для другого врожаю після сої або після вирощування ярої кукурудзи, з високою продуктивністю та потенціалом виробництва олії, що в деяких випадках може перевищувати 40%».

RedeCanola прагне структурувати ланцюжок виробництва каноли за допомогою конкурентних випробувань гібридів, які координуватимуть Advanta та Orígeo. Ці випробування будуть проходити в системі вирощування, адаптованої до тропічного клімату, як зрошуваної, так і зрошуваної, розробленої Embrapa. «Канола має потенціал для гарного зростання в усіх регіонах країни, а також принесе значний економічний прибуток фермерам», – каже Борхес.

Бруно Лавіола з Embrapa Agroenergia підкреслює, що Бразилія має потенціал стати одним із найбільших у світі виробників ріпаку без необхідності розширення сільськогосподарських площ. Це можливо завдяки адаптації ріпаку до міжсезоння, що робить його виробництво більш стійким, особливо коли масло призначене для виробництва біопалива, такого як біодизель, дизельне паливо, що відновлюється, стійке авіаційне (SAF) і суднове паливо.

Крім того, що ріпакова олія ідеально підходить для виробництва біопалива, вона корисна для споживання людиною завдяки високому вмісту омега-3, вітаміну Е, мононенасичених жирів та низькому вмісту насичених жирів. Отримані висівки, багаті на білок (від 34% до 38%), також використовуються в кормах для тварин.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!