Бразилія експортує майже 100 млн тонн сої у 2023 році, – прогноз

Джерело:  OleoScope
Бразилія

Цього року на бразильських олійноекстракційних підприємствах може бути перероблено близько 54,5 млн тонн соєвих бобів, що на 7% вище за рівень 2022 р. (50,9 млн тонн). Такий прогноз оприлюднили аналітики OilWorld (Німеччина). За оцінками експертів, у листопаді-грудні в країні буде перероблено ще близько 8,6 млн. тонн олійної, тоді як показник за 10 місяців ц.р. складає 45,88 млн тонн.

Німецькі аналітики також очікують на збільшення обсягів експорту південноамериканської олійної культури в 2023 р. до 99,8 млн тонн. У січні-жовтні Бразилія вже відвантажила на зовнішні ринки 92,78 млн. тонн сої.

«За результатами поточного року обсяги переробки та експорту бразильських соєвих бобів досягнуть нових рекордних значень», – заявили в OilWorld (Німеччина).

Там додали, що наступного року можливе подальше збільшення переробки олійного насіння на тлі очікуваного зростання попиту на соєву олію на внутрішньому ринку з боку біопаливного сектору.

«Водночас експортна пропозиція сої наступного року може скоротитися, що залежатиме в основному від обсягів урожаю», – резюмували експерти.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!