Бразилія домінуватиме на ринку курячого м’яса і наступного року

Джерело:  Meatinfo
курятина

Міністерство сільського господарства США (USDA) прогнозує, що світовий експорт курячого м’яса наступного року збільшиться на 2,91% як мінімум до 14 мільйонів тонн.

Очікується, що Бразилія домінуватиме на цьому ринку з прогнозованою часткою 36% світового експорту, тоді як на Сполучені Штати, другий за величиною виробник курячого м’яса у світі, припадатиме 25%.

За даними Міністерства сільського господарства США, експорт курячого м’яса з 2019 року зріс лише на 7%, при цьому у 4 із 11 країн спостерігається зниження експорту. У Сполученому Королівстві спостерігався спад на 44%, в Аргентині – на 40%, у Європейському Союзі – на 20% та у Білорусі – приблизно на 14%. Навпаки, у Росії, Китаї, Таїланді та Туреччині спостерігалося зростання експорту.

Незважаючи на збільшення обсягів у цих країнах, прогнозується, що Бразилія збільшить експорт курячого м’яса на 1,086 мільйона тонн протягом наступних п’яти років, що становить приріст на 27,5%. Це збільшення спричинить збільшення частки Бразилії у світовому експорті курячого м’яса майже на 20% порівняно з 2019 роком.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!