Бразилія активно зайнялася збільшенням урожайності сої та інших культур

Джерело:  OleoScope
соя

Бразильський підрозділ компанії Mosaic запустить на ринок нове добриво Performa Bio, яке дозволяє відновлювати біологічну різноманітність ґрунту при одночасному підвищенні врожайності низки сільськогосподарських культур. Про це повідомляє агентство Reuters.

«Новий продукт був розроблений спеціально для бразильського аграрного ринку: фермери зможуть застосовувати це добриво для вирощування соєвих бобів, кукурудзи, бавовни та цукрової тростини», – повідомив віце-президент Mosaic Едуардо Монтейру.

У компанії розраховують, що через п’ять років Performa Bio будуть використовувати на площі в 2 млн га порівняно з 200 тис. га, які очікуються в 2023 році.

За даними дослідження Mosaic, за рахунок застосування нового добрива аграрії зможуть підвищити врожайність сої «на п’ять мішків з га».

Як повідомляють аналітики національного сільськогосподарського агентства Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), до 3 грудня сівба соєвих бобів у Бразилії завершена на 91%.

У Conab відзначають, що в поточному сезоні бразильські аграрії можуть зібрати 153,5 млн тонн олійної з площі в 43,2 млн га. А, наприклад, у консалтинговій компанії AgRural очікують виробництво на рівні 150,5 млн тонн з 43 млн га. У Datagro розраховують на врожай у розмірі 153,3 млн тонн з 43,8 млн га.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!