Блокада Чорного моря. Частину суднозаходів у порти України буде скасовано або відкладено — Ставніцер

DP World TIS

На поточному тижні, з 14 по 20 лютого, через перекриття акваторії Чорного моря російським ВМФ під приводом навчань зі стрільбами буде скасовано або перенесено багато раніше запланованих суднозаходів в українські порти.

Про це у Facebook повідомив співвласник групи терміналів TIS та буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер.

«Обхідний коридор, який рекомендують як вільний від стрільб, існує. Але глибини у ньому достатньо лише для середніх судів. Великі вантажовласники користуються флотом великих класів, тому багато запланованих суднозаходів цього тижня буде або відкладено, або скасовано. Це погано для бізнесу, і не тільки для бізнесу TIS. Постраждають виробники, будуть перебої у залізниці, будуть проблеми з завантаженням складів», — заявив Ставніцер.

Він також наголосив, що державні органи України роблять все, що від них залежить, щоб запобігти тому, що відбувається.

«Нахабна демонстрація РФ можливостей простим рухом руки заблокувати наш товарообіг не залишиться поза увагою міжнародних інституцій. І [не залишиться] без наслідків», — зазначив Ставніцер.

Він також заявив, що група компаній TIS, у якій працює майже 5 тис. осіб, підтримує бажання співробітників приєднатися до сил Територіальної оборони та гарантує їм збереження робочого місця та заробітної плани на період зайнятості незалежно від того, як довго це триватиме.

У Міністерстві інфраструктури України повідомили, що Держгідрографія 13−14 лютого проводить роботи з визначення морського коридору для безпечного плавання суден для зняття незаконного блокування чорноморських портів Росією.

Як повідомлялося, понад 30 бойових кораблів різного класу зі складу Чорноморського та інших флотів ВМФ РФ 12 лютого вийшли в море для проведення навчань зі стрільбами. У зв’язку з цим буде перекрито значну частину акваторії Чорного моря.

У МЗС України заявили, що дії Росії можуть спровокувати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України. У відомстві пообіцяли працювати зі своїми партнерами над тим, щоб дії Кремля «одержали належну оцінку та відповідь».

 

НВ

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!