Постійні відключення електрики можуть призвести до дефіциту курятини та яєць — думка

Джерело:  Latifundist.com

Постійні відключення електроенергії в Україні дестабілізують роботу птахопідприємств, призводять до збільшення собівартості виробництва, втрати продуктивності та порушення технологічних процесів. Про це UBR.ua заявив виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко.

“Перебої в електропостачанні змушують виробників переглядати свої виробничі плани у бік зменшення виробництва для зниження можливих втрат”, – каже Карпенко.

За його словами, підприємства змушені забезпечувати пташники електроживленням за допомогою генераторів.

“Безперебійна робота електроустаткування є критично важливою, оскільки воно забезпечує життєдіяльність птиці у приміщеннях”, – пояснює нам Карпенко.

Директор асоціації також додав, що переважно генераторами постачаються інкубатори, оскільки відключення електроенергії призводить до значних виробничих втрат, закладених на інкубацію яєць та недоотримання молодняку.

Раніше UBR.ua повідомляв, що яйця у супермаркетах подорожчали на 109% – з 35,5 грн за десяток у жовтні 2021-го до 74,2 грн у жовтні поточного року. Стрімке зростання цін зафіксовано протягом останніх двох місяців.

 

 

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!