Black Sea Grain & Oil Trade-2020: Захист урожаю. Як збільшити об’єми збору?

УкрАгроКонсалт радий повідомити, що свою участь в конференції «Black Sea Grain & Oil Trade-2020» підтвердив Володимир Лапа, Екс-голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Пан Лапа розповість про способи збереження та збільшення обсягів врожаю на стадії вегетації та новітні методи захисту від шкідників.

Український аграрій залишається за бортом інноваційного розвитку систем захисту рослин вже четвертий рік.  І причиною цього є прийнята в кінці 2015 року поправка до законодавства про пестициди та агрохімікати про обов’язкову  необхідність підтвердження державної реєстрації пестицидів в країні, де вони виробляються, при ввезенні саме зразків пестицидів (тобто одиничного зразку окремого пестициду в дуже обмеженій кількості) виключно для наукових досліджень і державних випробувань. Ця норма жодним чином не стосується ввезення комерційних партій пестицидів та агрохімікатів – їхнє ввезення дозволене лиш за умови державної реєстрації.

Що це означає на практиці – що замість одночасної реєстрації пестицидів в Україні та в країні їх виробництва, хімічні компанії змушені очікувати реєстрації пестицидів в країні виробництва, і лише потім подавати на реєстрацію в Україні, або ж не отримати такі препарати взагалі, адже через відсутність у країні виробництва препарату бур’янів, шкідників, хвороб та сільськогосподарських культур, які є в країні призначення такого препарату реєстрація є недоцільною. Відповідно, українські сільгоспвиробники отримують їх на 4-5 років пізніше, аніж їхні колеги в інших країнах.

Скільки коштує українським сільгоспвиробникам та економіці України це рішення? Що ми бачимо в результаті? Мільярдні збитки рослинницької галузі, на українському ринку все більше «старих» препаратів, а це спричиняє ще одну загрозу – зменшення конкурентоздатності вітчизняної сільгосппродукції та збільшення частки фальсифікованих ЗЗР, що є призводить до зменшення інвестиційної привабливості України, адже провідні виробники оригінальних ЗЗР були змушені скоротити обсяг інвестицій в науково-дослідну діяльність в Україні на понад 80%.

Ознайомитися з повною програмою форуму можна тут

Нагадуємо, що цього року конференція відбудеться у новому місці – в Event Hall Obolon – просторому сучасному комплексі на мальовничому березі Дніпра.

Пакети учасників

Приєднуйтесь до нас, щоб дізнатися про ключові фактори успіху в поточних умовах турбулентності на світових ринках!

Реєструйтесь зараз і долучайтесь до масштабного професійного заходу Причорноморського ринку! Працювати легко, коли це приносить задоволення.

Реєстрація

Рекламные услуги

Нагадуємо, що Міжнародна конференція «Black Sea Grain & Oil Trade-2020» відбудеться 2-3 вересня в Event Hall Obolon, м. Київ.

Організатор конференції – консалтингова агенція УкрАгроКонсалт. Генеральний Спонсор конференції – ACTAVA TRADING, Ексклюзивний Фінансовий Спонсор – Credit Agricole, Офіційні Спонсори – SIERENTZ, МРОС. Спонсори конференції – Нібулон, StoneX Group Inc. Конференція проходить за підтримки ГАФТА, УЗА та УкрОліяПром.

УкрАгроКонсалт

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!