Біопаливо збільшить попит на ріпак у Канаді

Джерело:  Oilworld

На думку одного експерта галузі, індустрія біопалива може призвести до небувалого попиту на ріпак у найближче десятиліття.

“Потужність переробки може зрости з 11,3 мільйонів метричних тонн сьогодні до 18 мільйонів метричних тонн через три-чотири роки”, – сказав Кріс Верває, виконавчий директор Канадської асоціації переробників олійних культур (COPA).

Вервает був серед доповідачів на конференції CropConnect, яка відбулася цього року у Вінніпезі 14 лютого. Його доповідь була присвячена впливу відновлюваних джерел палива на ланцюжок створення вартості ріпаку.

«Це безпрецедентно, – сказав Верват. – Я розмовляв із людьми, які займаються переробкою олійних культур вже близько 30 чи 40 років, і вони ніколи не бачили такого зростання».

Приблизно 2,5 мільйона тонн еквіваленту насіння каноли (ріпаку) зараз використовуються на ринках біопалива в Канаді, США та ЄС. Вервает заявив, що до 2026 року кількість може зрости до 5 мільйонів, а до 2030 року – до 8 мільйонів.

«Отже, ми досить оптимістично налаштовані щодо ролі біопалива для виробників ріпаку», – сказав він.

Щоб задовольнити цей попит, за останні три роки було оголошено про створення семи нових канадських підприємств для збільшення потужностей з виробництва дизельного палива, що відновлюється.

“Якщо все буде побудовано так, як описано в їх прес-релізах, це може становити 4 мільярди літрів потужності протягом наступних чотирьох або п’яти років”, – сказав Верває.

На південь від кордону США та Канади ще 25 об’єктів або працюють, будуються чи плануються. «Якщо все це буде реалізовано за кілька років, це складе близько 30 мільярдів літрів виробничих потужностей. Це чудова нагода побачити, як у Канаді відбувається більше переробки ріпаку з доданою вартістю», підсумував спікер».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!