Білорусь запровадила ліцензування вивезення зерна

Джерело:  Наша Ніва
зерно

Білорусь запровадила на півроку ліцензування вивезення за межі країни зернових культур, включаючи пшеницю, жито, ячмінь та гречку. Відповідну ухвалу Ради міністрів опубліковано у вівторок на Національному правовому інтернет-порталі.

“Встановити, що за разовими ліцензіями <…> здійснюється вивезення: за межі Республіки Білорусь до держав – членів Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) товарів згідно з додатком, що походять з території Республіки Білорусь; <…> до держав, які не є державами – членами ЄАЕС, <…> товарів <…> при їх поміщенні під митну процедуру експорту”, – йдеться у документі.

До переліку заборонених до вивезення без ліцензії зернових також увійшли овес, кукурудза, просо, тритікале.

Видача разових ліцензій здійснюватиметься Міністерством антимонопольного регулювання та торгівлі за погодженням з обласними та мінським міським виконкомами. Серед інших підстав для відмови у видачі ліцензій зазначається “необхідність задоволення потреб у внутрішньому ринку товарів, заявлених до вивезення”. Заборона на вивезення зерна без ліцензії діятиме протягом шести місяців.

Білорусь раніше запроваджувала тимчасові заборони на вивіз зерна, востаннє – наприкінці вересня 2022 року терміном на півроку.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!