Заборону на вивезення гречки з Білорусі продовжено ще на три місяці

гречка

Раніше влада пояснювала, що однією з причин тимчасової заборони продажу зерна є прагнення Білорусі не порушувати міжнародні домовленості, експортуючи зерно.

Тимчасова заборона на вивезення з Білорусі крупи грубого помелу з гречки, гречаної крупи обваленої та готових харчових продуктів із гречки продовжена ще на три місяці, це випливає з постанови Радміну від 2 листопада №623, яка була опублікована на Національному правовому інтернет-порталі.

Тимчасове вивезення зазначених товарів заборонено ще на три місяці, зокрема, до країн ЄАЕС.

Заборона на експорт також стосується товарів, що знаходяться під митним оформленням у Білорусі до набрання чинності цим документом і вивезення яких виконується після набрання чинності постановою.

Обмеження не поширюється на товари, які вивозять за межі Білорусі для надання гуманітарної допомоги іншим державам, а також як запаси. Не торкнеться це і тих, хто перебуває під митним оформленням у державі – члені ЄАЕС, відмінній від Білорусі та переміщуються транзитом через територію Білорусі.

Крім того, заборона не торкнеться міжнародних транзитних перевезень, які починаються і закінчуються за межами території ЄАЕС.

Постанова набуде чинності після офіційного опублікування.

Нагадаємо, що тимчасову заборону на вивезення пшениці, кукурудзи, жита, гречки та інших зернових культур запровадив білоруський уряд у липні. Загалом у цьому списку 10 позицій щодо зернових культур.

Як заявив тоді віце-прем’єр Білорусі Олександр Суботін, заборона на експорт зерна тимчасова – до півроку, а подібні заходи вживалися і раніше. Він пояснив, що таке рішення спричинене “чесною грою”: експортуючи зерно, Білорусь намагається не порушувати міжнародні домовленості.

 

Sputnik

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!