Базовий контракт на пальмову олію зростає, але трейдери зберігають обережність

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в понеділок закрилися зростанням після падіння протягом останніх семи торгових днів поспіль, але слабкіша соєва олія стримала зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 65 рінггітів, або на 1,9%, до 3577 рінггітів (809,46 доларів США) за тонну.

Пальмова олія спробувала відновити деякі величезні втрати з минулого тижня, але мало імпульсу для підтримки цін, сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

“Настрої до зростання, як і раніше, згладжуються слабкістю споріднених рослинних олій”, – сказав він.

Інвестиційно-банківська група Maybank повідомила, що ф’ючерси на сиру пальмову олію перебувають у беквордації, оскільки очікується, що ціни впадуть напередодні сезонного відновлення виробництва у середині року.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії з 1 по 25 березня зріс на 11,4–19,8 % порівняно з попереднім місяцем, повідомили у суботу вантажні сюрвеєри.

Індонезія відвантажила 2,95 млн тонн пальмової олії у січні, що на 35,2% більше, ніж роком раніше, йдеться у заяві Індонезійської асоціації виробників пальмової олії.

Виробництво сирої пальмової олії у найбільшого у світі виробника в січні склало 3,89 млн. тонн, а запаси скоротилися на 3,56% порівняно з попереднім місяцем до 3,09 млн. тонн.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 1,2%, а контракти на пальмову олію піднялися на 2,0%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,1%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту у понеділок зросли, оскільки інвестори оцінили зусилля влади щодо зниження побоювань щодо світової банківської системи.

Вищі ціни на сиру нафту роблять пальму привабливішою сировиною для біодизеля.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!