Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі подешевшав

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали до мінімуму за тиждень у четвер, оскільки перспективи зростання запасів переважили підтримку більш слабкого ринггіту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa подешевшав на 57 ринггітів, або 1,72%, до 3263 ринггітів (706,74 долара) за тонну, що є найнижчим показником закриття з 31 травня.

Контракт відстежує фіксацію прибутку ф’ючерсами на соєву олію в Чикаго через високу і зростаючу пропозицію пальмової олії в середу як в Малайзії, так і в Індонезії, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

Очікування дощової погоди в деяких частинах Середнього Заходу США позначаються на цінах на сою та соєву олію, додав він.

За словами трейдерів та аналітиків, раніше цього тижня Малайзійська асоціація пальмової олії прогнозувала зростання виробництва у травні на 26,3% порівняно з попереднім місяцем.

Інвестори чекають на дані Ради з пальмового масла Малайзії, запланованих на 12 червня, щоб оцінити масштаби зростання виробництва.

Подолаючи втрати, ринггіт, торгова валюта пальми, впала на 0,48% по відношенню до долара, що зробило товар дешевшим для власників іноземної валюти.

Очікується, що Малайзія, другий за величиною виробник пальмової олії у світі, з червня зіткнеться зі слабкими умовами Ель-Ніньйо, при цьому інтенсивність погодного явища, ймовірно, зросте до помірного рівня до листопада, заявив у середу міністр довкілля країни.

Президент Індонезії Джоко Відодо закликав до тіснішої співпраці з сусідньою Малайзією для боротьби з тим, що він назвав «дискримінацією» щодо продукції з пальмової олії в їхніх країнах.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію подешевшали на 0,45%, а контракту на пальмову олію – на 0,4%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,2%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6170 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!