Bayer інвестує 60 мільйонів євро в насінневий завод в Україні

Джерело:  Bayer

Компанія Bayer оголосила про інвестиції в розмірі 60 млн євро з 2023 року в свій завод з виробництва насіння кукурудзи в Почуйках, Україна. Цим компанія підкреслює свою відданість Україні та зміцнює свій бізнес Crop Science в країні, роблячи внесок у відбудову економіки. Ці інвестиції включають нову сушарку для насіння, найсучасніше сільськогосподарське польове обладнання, складські приміщення та будівництво двох бомбосховищ, щоб забезпечити безпеку українських колег, які експлуатували об’єкт і реалізовували цей інвестиційний проект у дуже складних умовах, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bayer.

«Ми з Україною. Так було до початку війни – а відтоді – тим більше. «Bayer» активно працює в Україні протягом багатьох років і відданий країні, її людям і фермерським громадам. Наші інвестиції підкреслюють нашу відданість, яка повністю узгоджується з нашим баченням «Здоров’я для всіх, голод нікому», і відображає критичну важливість країни в глобальному ланцюгу поставок продовольства. Ми зробимо свій внесок у підтримку плану відбудови України та захист продовольчої безпеки для регіону та світу», — заявив керівник відділу зв’язків з громадськістю, науки та сталого розвитку Bayer Матіас Бернінгер.

Бернінгер був присутній на візиті в Україну делегації малого бізнесу на чолі з Робертом Хабеком, віце-канцлером Німеччини та федеральним міністром з питань економіки та клімату. Делегація, до складу якої також входив Олівер Гірліхс, керуючий директор Bayer Ukraine, обговорила прихильність Німеччини країні та її народу, а також можливості економічного партнерства. Це була перша ділова делегація німецького уряду в Україні з початку війни.

Перед війною компанія зробила значні інвестиції в розмірі близько 200 млн євро, щоб налагодити виробництво насіння кукурудзи через мережу кваліфікованих українських фермерів і завод з переробки насіння в Почуйках. Завод був урочисто відкритий в 2018 році, на ньому працює близько 100 співробітників і близько 250-300 сезонних працівників. Bayer зі своїм заводом є одним із найбільших інвесторів у регіоні. Його податки складають близько 25% бюджету місцевої громади. Bayer бере активну участь у вирішенні соціальних питань місцевої громади села Почуйки, інвестуючи в будівництво нової дороги та місцевої лікарні, а також постійно підтримує місцеву школу, дитячий садок та бібліотеку.

З початку російського вторгнення Bayer нарощує свої зусилля, щоб підтримати працівників, клієнтів і український народ. Це включало пожертвування понад 40 тис. мішків насіння кукурудзи та овочів, а також пожертвування продуктів медичного призначення для допомоги більш ніж 30 тис. пацієнтів, включаючи матеріали Xarelto, антибіотики, онкологічні препарати та вітаміни. Завдяки пожертві Bayer в розмірі 825 тис. євро неурядова організація Fondation Suisse de Déminage (FSD) придбала великогабаритну механічну машину для розмінування (машина MV10), яка здатна обробляти великі площі землі, наприклад сільськогосподарські угіддя. Крім того, Bayer закупив шість автомобілів швидкої допомоги та 44 дефібрилятори для Червоного Хреста України. Протягом усієї війни Bayer продовжував виплачувати працівникам повну зарплату та підтримував їх додатковими пільгами, такими як грошова підтримка, переїзд і притулок.

«Ми дуже пишаємося тим, чого наші колеги в Україні досягли в ці безпрецедентні часи, щоб зробити внесок не тільки в продовольче постачання країни та опір, але й у захист універсальних цінностей свободи та демократії. Ми продовжуватимемо підтримувати їх і країну в майбутньому», – сказав Олівер Гірліхс.

Bayer є міжнародною компанією з основними компетенціями в сферах медико-біологічних наук, таких як охорона здоров’я та харчування. Її продукти та послуги створені, щоб допомогти людям і планеті процвітати, підтримуючи зусилля з подолання основних викликів, пов’язаних із зростанням і старінням населення світу. Bayer прагне сприяти сталому розвитку та створювати позитивний вплив на свій бізнес. Компанія прагне збільшити свою прибутковість і створити цінність за допомогою інновацій і зростання. Бренд Bayer символізує довіру, надійність і якість у всьому світі. В 2022 фінансовому році в компанії працювало близько 101 тис. осіб, а обсяг продажів склав 50,7 млрд євро. Витрати на НДДКР без урахування спеціальних статей склали 6,2 млрд євро.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!