Бангладеш бажає розвивати власне виробництво пшениці

Джерело:  КазахЗерно.kz

У Бангладеш фермери, натхненні зростанням цін на борошно на внутрішньому ринку через скорочення імпорту, збільшили посівні площі пшениці цього сезону.

За даними Департаменту сільського господарства, цього 2022-23 фінансового року виробники посадили зерно на 319 тис. га, що на 2% більше, ніж роком раніше. Це перша зміна площі посівних площ за три роки з того часу, як вирощування пшениці в цій азіатській країні відновилося.

Через стрімке зростання цін на світовому ринку та скорочення імпорту зерна, ціна на пшеничне борошно в Бангладеш неухильно дорожчає з квітня 2022 року. Близько 80% споживання пшениці в цій країні – це імпортне зерно. Щороку Бангладеш купує близько 75 тисяч тонн пшениці. Приватний та державний сектор Бангладеш імпортував 149 тис. тонн пшениці у 2022-2023 роках.

Цього року влада Бангладеш хоче збільшити власне виробництво пшениці — завдяки зростанню посівних і гарній погоді, яка сприяє врожаю. Більше того, в країні задумалися над створенням сортів, стійких до спеки, засолення, хвороб та інших стресів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!