Азотні добрива почали дорожчати

Джерело:  Інфоіндустрія
мочевина удобрения

Індекс цін на азот за тиждень зріс на 3,8%, до 132,04 завдяки зростанню цін на карбамід, сульфат амонію та селітру.  Проте зростання стримується пропозиціями на дешевий аміак.

Деякий дефіцит на добрива утворився раніше у Південно-Східній Азії, тому імпортери з цього регіону починають конкурувати між собою. Експорт з Китаю почав зростати, але це буде мати значення на середній дистанції.

На сході від Суецу не було значних рухів, проте декілька вантажів закупила Австралія. На заході зростання цін було ще більш стриманим. російські добрива, що продаються з дисконтом, продовжують бити по ціні.

Через низький попит у Мексиці протягом тривалого часу пропозиція була суттєво знижена. Через це імпортери, що забажали придбати добрива, вимушені були погодитись на постачання аж у серпні.

«У липні починається сезон у найпотужніших імпортерів. Це дає змогу стверджувати, що найнижчі ціни на азот цього року вже було зафіксовано», — зазначають експерти.

Через дефіцит добрив у Азії піднялась ціна на сульфат амонію з Китаю. 1 тонна FOB для Бразилії стала дорожчою майже на третину порівняно з контрактами на липень.

Аналогічно зростають ціни на селітру та КАС у Європі через зростання впевненості постачальників.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!