Азійські покупці шукають австралійську пшеницю на тлі побоювання закриття зернового коридору

Джерело:  Oilworld

За словами джерел, азійські покупці замовили кілька партій австралійської фуражної пшениці, оскільки перспективи продовження Чорноморської зернової ініціативи виглядають дедалі невизначенішими, повідомляє S&P Global Platts.

Філіппіни та Південна Корея закупили загалом не менше чотирьох партій фуражної пшениці.

Філіппінська імпортна група замовила три партії австралійської фуражної пшениці по 50 000 тонн, кожна для поставок у січні-лютому від ETG та CBH за ціною близько 340 доларів США за тонну CFR 13 жовтня. деталі були недоступними.

Південнокорейська компанія Major Feedmill Group замовила CJ 65 000 тонн фуражної пшениці для відвантаження з 7 лютого по 17 березня за ціною 354,49 дол. США за тонну, включаючи премію за другий порт.

120-денна Чорноморська зернова ініціатива за посередництва ООН завершиться 19 листопада, і ринок не впевнений у продовженні з огляду на посилення напруженості.

Без перспективи експорту пшениці з України покупці звертаються до постачання з Австралії.

Джерела повідомляють, що філіппінські торги фуражною пшеницею торгуються близько і навіть дешевше, ніж кукурудза.

Platts, що входить до S&P Global Commodity Insights, оцінила кукурудзу, що прибуває у січні-лютому, у 348,50 доларів США за тонну CFR NE Asia 13 жовтня.

Джерела додали, що кукурудза у форвардній кривій, що поставляється до Північної Азії, оцінюється як мінімум на 5-10 доларів за тонну вище, ніж на спотових ринках, через бичачий дефіцит пропозиції.

Виробництво кукурудзи в США постраждав через нижчі врожаї, а низький рівень води в Міссісіпі затримає постачання американської кукурудзи на експортні ринки.

За даними Зернової біржі Росаріо, в Аргентині посів кукурудзи йде повільніше за 10 років через високі температури.

Оскільки до закриття вікна раннього посіву кукурудзи залишилося всього два тижні, посіви кукурудзи в Аргентині склали 16,4% від загальної прогнозованої площі 7,5 млн га на 2022-23 МР (березень-лютий) станом на 12 жовтня порівняно з 23 2% роком раніше. рік тому.

Після ще одного тижня без достатніх дощів частина запланованих полів раннього посіву кукурудзи може бути виключена з поточного виробничого циклу, йдеться у звіті BAGE.

Китай також готується розпочати імпорт бразильської кукурудзи через відсутність експорту з України.

Перевернутий спред із фуражної пшениці на кукурудзяний може призвести до того, що покупці кормів перейдуть із кукурудзи на фуражну пшеницю.

Урожай пшениці в Австралії тільки почався, і країна очікує ще один небувалий урожай, хоча очікується, що якість білка буде скомпрометована вищими, ніж у середньому, опадами, особливо у південних та східних регіонах.

Ринок очікує збільшення обсягів пшениці нижчої якості, яка має знайти застосування у виробництві кормів для тварин.

Джерела повідомили, що логістика може бути проблемою, оскільки січневі слоти для доставки австралійського експорту обмежені, що призведе до підвищення цін, повідомляє S&P Global Platts.

Вантажі фуражної пшениці для відвантаження у лютому вже були чутні на вищих позиціях за ціною близько 360 доларів США за тонну CFR 14 жовтня після шквалу торгів.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!