Азійські переробники пшениці збільшують імпорт через очікування вищих цін

борошно

Азійські борошномели, ймовірно, збільшать закупівлі, оскільки прогнозується скорочення глобальних поставок пшениці в найближчі місяці, через суху погоду, що скоротить виробництво в деяких ключових країнах-експортерах.

Імпортери пшениці, в тому числі з Індонезії і Китаю минулого тижня активно шукали вантажі для відвантаження в грудні та на початку 2023 року, повідомили три торгові джерела.

«Є очікування, що ціни досягли дна і ринок підніметься з нинішніх рівнів, оскільки Австралія, Аргентина та Канада стикаються з несприятливою погодою», — сказав один сінгапурський трейдер міжнародної торгової компанії, яка продає австралійські та чорноморські вантажі в Азії.

«Наприкінці цього року та на початку наступного року поставки будуть набагато меншими в порівнянні з тим, що ми спостерігали за останні шість місяців», — сказав трейдер.

Орієнтовні ф’ючерси на пшеницю Wv1 Чиказької торгової біржі (CBOT), які минулого тижня впали до трирічного мінімуму, почали зміцнюватися. Цього тижня ринок зріс майже на 5%.

На фізичному ринку австралійська біла пшениця преміум-класу (APW) коштувала $320 доларів за тонну, включаючи вартість і фрахт (C&F) до Індонезії, для доставки в грудні-січні, порівняно з $315 за тонну минулого тижня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!