Австрійська ÖBB запустила платформу для пошуку покупців українського зерна

Джерело:  Rail.insider
ÖBB

Австрійська компанія ÖBB Rail Cargo Group (RCG) запустила нову ініціативу під назвою GrainLane. Ця ініціатива має на меті скомунікувати українських фермерів із роздрібними торговцями, клієнтами та постачальниками логістичних послуг в Європі та Африці. Про це пише railfreight

Платформа має забезпечити відкритий і прозорий цифровий простір, де українські виробники зерна зможуть спілкуватися з міжнародними покупцями. У межах проєкту, що є безкоштовним, надаватимуться детальні пропозиції зерна за привабливими цінами: 200 євро/т на пшеницю та 169 євро/т на суху кукурудзу.

«Зараз понад 64 тис. т сільськогосподарської продукції доступні на платформі, яка налічує понад 600 користувачів. Зацікавлені сторони можуть узгоджувати деталі індивідуально між собою», — уточнюється у дописі.

Водночас GrainLane пропонує транспортні послуги завдяки своїй партнерській мережі.

Зауважується, що RCG планує подвоїти свої потужності з транспортування зерна до кінця липня за рахунок збільшення кількості поставок в Австрію, а також в Угорщину та Румунію. Rail Cargo Hungaria, дочірня компанія RCG, контролює три чверті експорту українського зерна в Угорщину. Щодо Румунії, RCG планує збільшити поставки залізницею після того, як вирішаться проблеми з постачанням пального.

Як повідомлялося раніше, Австрійська залізниця перевезла до ЄС 130 тис. т українських зернових.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!