Австралія залишається головним експортером зерна до Індонезії, Україна на 6 місці

Джерело:  Feedlot
пшениця

Головним постачальником для Індонезії у першому кварталі цього року залишалася Австралія, яка збільшила експорт у річному вираженні на 18% – до 1,3 мільйона тонн. Аргентина, яка цього року оговталася від торішнього неврожаю, наростила постачання у 3,4 рази, до 1 мільйона тонн. Австралія продає на місцевий ринок лише пшеницю, а в Аргентини ще близько чверті постачання припадає на кукурудзу.

Трійку лідерів замикає Таїланд, який є головним експортером рису до Індонезії: за рік його постачання зросло у 2,5 рази, до 655 тисяч тонн. Канада була четвертим основним постачальником, наростивши продаж пшениці на 20% – до 639 тисяч тонн. росія поставила до Індонезії 493 тисячі тонн зерна майже на 140 мільйонів доларів проти 6 тисяч тонн на 3 мільйони доларів роком раніше. Основою експорту є пшениця (491 тисяча тонн), також є невеликі постачання гречки (2 тисячі тонн).

До десятки також входять Україна, В’єтнам, Бразилія, Пакистан та М’янма. Цікаво, що серед найбільших постачальників єдиною, хто помітно скоротив постачання, стала Бразилія – її експорт упав у 2,6 раза. А ось М’янма, навпаки, наростила продажі зерна в Індонезію сильніше за інших (за винятком рф) – відразу в 43 рази.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!