Австралія відправила першу партію ячменю до Китаю після скасування Пекіном тарифів

Джерело:  Зерно Он-Лайн
ячмень

Австралія відправила свою першу партію ячменю до Китаю після того, як Пекін скасував тарифи цього місяця, при цьому міністр торгівлі країни впевнений, що обмеження на інші продукти буде знято в міру поліпшення відносин.

“Перша партія була відправлена з Квінани, і вона поступово просувається до Китаю”, – заявив міністр сільського господарства Мюррей Уотт під час прес-конференції у Західній Австралії у вівторок. Kwinana – великий експортний термінал зернових на південь від Перту, яким керує CBH Group.

Китай був найбільшим експортним пунктом для австралійського ячменю до введення в 2020 році мита більш ніж на 80% у торгівлі, при цьому погіршення відносин вплинуло на інші товари, такі як вугілля та вино. Трейдери почали бронювати партії зерна невдовзі після скасування мит.

За даними міністерства сільського господарства країни, до того, як тарифи знищили торгівлю, китайський ринок в Австралії у 2017-18 роках коштував 966 мільйонів доларів. Експортери країни звернулися до інших покупців, збільшивши постачання до Саудівської Аравії, Японії та В’єтнаму.

Перша партія до Китаю складе близько 55 000 тонн сорту Maximus, заявив на прес-конференції головний виконавчий директор CBH Бен Макнамара. Голова компанії Саймон Стід додав, що з моменту скасування тарифів відбулося негайне підвищення цін на ячмінь приблизно на 50-60 австралійських доларів за тонну.

“Повернення Китаю на ринок безперечно підтримує ціни на австралійський ячмінь”, – сказав Денніс Вознесенскі, аналітик Rabobank. “Ймовірно, це збереже місцеві ціни вище за середні ще на один рік”, додав він.

Дипломатичні відносини між Канберрою та Пекіном покращилися після обрання лівоцентристського лейбористського уряду минулого року, але китайські тарифи на деякі товари країни все ще залишаються, включаючи вино. Австралія передала суперечку про вино у Світову організацію торгівлі.

“Нам ще багато що потрібно зробити, ми повинні зняти обмеження на вино, на лобстерів”, – заявив на прес-конференції міністр торгівлі Дон Фаррелл. “Я впевнений, що хороші робочі відносини, яких ми зараз досягли з китайським урядом, незабаром призведуть до зняття всіх цих обмежень”.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!