Австралія у листопаді майже в 20 разів збільшила експорт каноли

Джерело:  OleoScope
ріпак

Близько 829,7 тис. тонн каноли було реалізовано з Австралії на зовнішні ринки за підсумками листопада 2022 р. Порівняно з попереднім місяцем (жовтень 2022 р.) показники експорту олійної культури зросли відразу майже в 20 разів – з 39,9 тис. тонн . При цьому збільшення до листопада 2021 р. становило 72% (з 482,6 тис. тонн). Про це повідомляє Grain Central із посиланням на дані Національного статистичного бюро (ABS).

Найбільше австралійської каноли у звітному місяці імпортувала Німеччина – 257,6 тис. тонн, хоча у жовтні відвантаження в цьому напрямку не здійснювалось. Потім йде Франція, закупила 185,5 тис. тонн цієї культури. Замикає трійку Бельгія – 125,6 тис. тонн.

У топ-5 також входять Нідерланди і ОАЕ – 124,4 тис. тонн та 124,3 тис. тонн відповідно.

Варто зазначити, що незначні обсяги в цей місяць були також відправлені в Бангладеш, Японію, Малайзію, Непал, Нову Зеландію, Парагвай, ПАР і Південну Корею.

Загалом, за останні три місяці (вересень-листопад) Австралія відправила за кордон понад 1 млн тонн олійної. Як стверджують у Національній Федерації AOF (Australian Oilseeds Federation), у поточному сезоні експорт каноли з країни може перевищити 6 млн тонн.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!