Австралія підвищує прогноз урожаю основних сільгоспкультур

Джерело:  Oilworld
Австралія

Австралійське бюро сільськогосподарської та ресурсної економіки та наук (ABARES) підвищило прогноз виробництва озимої пшениці в країні приблизно на 100 тис. тонн, до 25,5 млн тонн, але зазначило, що воно все одно буде на 37% менше, ніж минулого року.

Як зазначається, скорочення врожаю зерна буде зумовлене впливом погодного явища Ель-Ніньйо, яке цього року принесло одні з найсухіших та найспекотніших умов за всю історію спостережень.

Також експерти прогнозують у своєму квартальному звіті, що виробництво ячменю і каноли в Австралії буде вищим, ніж очікувалося три місяці тому, але все одно поступиться торішнім показникам.

Так, виробництво ячменю може скоротитися на 24% на рік, до 10,8 млн. тонн, що на 4% поступиться середньому показнику за 10 років. Хоча три місяці тому врожай зерновий в Австралії очікувався на рівні 0,5 млн. тонн.

Виробництво каноли може скоротитися на 33% на рік, до 5,5 млн тонн, але залишиться значно вищим за 10-річний середній показник. При цьому у вересні аналітики прогнозували врожай на рівні 5,2 млн. тонн.

Що стосується літніх культур, то ABARES прогнозує скорочення виробництва сорго на 45%, до 1,5 млн. тонн, в 2023/24 МР, тоді як виробництво рису може збільшитися на 35%, до 700 тис. тонн.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!