Австралія наростила експорт каноли у жовтні

Джерело:  OleoScope
ріпак

Австралія в жовтні реалізувала на зовнішні ринки понад 384,7 тис. тонн каноли, що майже в 9 разів більше за підсумкові показники продажів олійної культури за аналогічний місяць минулого року (39,96 тис. тонн) і на 5% вище за рівень вересня (366,4 тис. тонн). Про це повідомляє Grain Central із посиланням на дані бюро нацстатистики.

«Різниця між показниками за жовтень 2022 та жовтень 2023 років відображає ранній початок збирання врожаю цього року, що різко контрастує з пізнім та повільним стартом збиранням роком раніше», – говориться в матеріалі.

Найбільшою країною імпортером австралійської каноли у звітний період стала Франція, яка закупила 98,35 тис. тонн олійної. Слідом йдуть Японія та Мексика – 82,8 тис. тонн і 81,43 тис. тонн відповідно. Великі партії також направили до Пакистану (45 тис. тонн), Бангладеш (35 тис. тонн) та Греції (20 тис. тонн).

Зазначимо, що за останні три місяці (серпень-жовтень) Австралія експортувала понад 1,1 млн тонн каноли. Найбільше олієнасіння за цей час закупила Японія – 337 тис. тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!