Австралія має намір зібрати майже рекордний урожай озимих зернових

Джерело:  УкрАгроКонсалт
колосок
UkrAgroConsult

Австралія у 2022/23 МР може зібрати практично рекордний урожай зернових, незважаючи на те, що через сильні опади у деяких регіонах виробництво може зменшитися, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Grain Central.

Rabobank прогнозує, що виробництво пшениці становитиме 35,5 млн. тонн, що на 2% менше, ніж минулого року, але на 47% вище середнього показника за п’ять років. Очікується, що виробництво ячменю досягне рекордних 14,8 млн. тонн, що на 7% більше, ніж у минулому сезоні, і на 31% вище середнього показника за п’ять років. Прогнозується, що врожай ріпаку досягне рекордних 7,2 млн. тонн, що також на 7% більше, ніж у попередньому році, і на колосальні 81% більше, ніж у середньому за п’ять років.

Рекордні врожаї зерна очікуються у штатах Західна та Південна Австралія. Так, у штаті Західна Австралія виробництво може становити 23,47 млн. тонн (+2% на рік), а в Південній Австралії – 10,7 млн. тонн (+1% до рекорду в 2016/17 МР). У свою чергу, у штатах Вікторія та Квінсленд через сильні опади та повені очікується скорочення виробництва зернових культур.

Експортний потенціал Австралії після збирання врожаю 2022/23 МР за прогнозом експертів Rabobank перевищить офіційну оцінку національного експорту у 2021 р., яка становить 47,5 млн. тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!