Австралійські фермери роздають своїх овець після падіння цін на м’ясо у 4 рази

Джерело:  Meatinfo
овцы

Вівчарство Австралії опинилося в тяжкому стані після того, як ціни на баранину впали на 75%. Це найнижча ціна на цей вид м’яса за останні 16 років. Фермери скаржаться, що більше не можуть прогодувати своїх тварин і змушені віддати їх безкоштовно виробникам кормів.

Як повідомляє агентство Bloomberg, за останній рік ціна на баранину в країні впала на 75%. Різко скоротилася ціна на живих овець. У жовтні вона склала 34 австралійські долари (22 долари США), однак у ряді випадків тварин збували фактично безкоштовно – менш ніж по 1 долару за голову.

Ціни на баранину та живих овець падають через зростання поголів’я в країні, зазначає агентство. Три роки тому ціни на цей вид м’яса трималися на найвищому рівні. Зараз зниження цін вганяє в кризу тваринницькі ферми.

До ще гострішої ситуації призведе прогнозована посуха. Площі пасовищ скорочуються. Число тварин, що відправляються на забій, зростатиме, хоча сьогодні скотобійні вже й так завантажені на повну потужність, зазначає агентство.

«Плани уряду щодо поетапної відмови від експорту живих овець посилили стурбованість з приводу надмірної пропозиції, особливо в Західній Австралії», – зазначає агентство. Влада країни пообіцяла фермерам компенсації, але багато хто досі так нічого і не отримав, заявив Ендрю Спенсер, голова Sheep Producers Australia. Тепер тваринники просять уряд відмовитись від планів заборонити експорт живих овець на Близький Схід. Крім того, виробники пропонують запровадити спеціальний візовий режим для робітників з інших країн, які готові працювати у сільгоспсекторі.

Метт Далгліш, співзасновник сільськогосподарської консалтингової фірми Episode 3, очікує, що відновитися ринок австралійської баранини зможе не раніше наступного року і лише в тому випадку, якщо погодні умови будуть сприятливими.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!