Австралійська фуражна пшениця займає центральне місце в Азії

Австралійське бюро економіки та науки про сільське господарство та ресурси, або ABARES, оцінило врожай пшениці в 2022-23 маркетинговому році (жовтень-вересень) у рекордно високий рівень у 39,2 млн тонн, що на 7,7% більше, ніж у минулому році.

Очікування чудового врожаю пшениці з низьким вмістом білка в Австралії в сезоні 2022-23 були знахідкою для покупців кормів в Азії, які борються зі зростанням цін на кукурудзу.

Ціни на кукурудзу зросли, оскільки висихання річки Міссісіпі підірвало логістику для американської кукурудзи наприкінці 2022 року, а посуха скоротила оцінки виробництва в Аргентині майже на 20% у порівнянні з минулим роком.

У Південно-Східній Азії дефіцит добрив вдарив по врожайності, а місцеве виробництво намагалося задовольнити відновлення попиту на корми, що підвищило місцеві ціни на кукурудзу. Несприятливі погодні умови, особливо на Філіппінах, охоплених тайфуном, також вплинули на виробництво.

Азіатські покупці почали замінювати кукурудзу австралійською фуражною пшеницею. Кілька азіатських країн, включаючи Таїланд і Південну Корею, закупили більше австралійської фуражної пшениці до лютого 2023 року в поточному сезоні порівняно з попереднім маркетинговим роком, показали торгові записи S&P Global Commodity Insights. ABARES очікує, що в 2022-2023 роках Австралія експортуватиме значний обсяг пшениці у розмірі 28 млн тонн, що трохи більше, ніж у минулому році.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!