Атаки хуситів призвели до підвищення конкурентоспроможності американської кукурудзи на світовому ринку

Джерело:  Feedlot
кукуруза США

Значне збільшення прогнозу світового виробництва кукурудзи у січневому звіті USDA призвело до зниження біржових котирувань до трирічного мінімуму, що посилило тиск на закупівельні ціни на кукурудзу у Чорноморському регіоні.

Протягом тижня ціни на кукурудзу з доставкою до портів Чорного моря залишалися на рівні 148-153 $/т, проте обсяг пропозицій від виробників суттєво зменшився.

На тлі атак хуситів на кораблі в Червоному морі та прокладання логістичних маршрутів в обхід Африки вартість фрахту з чорноморських портів до Китаю зросла на 3-5 $/т до 60-67 $/т (60-65 тис т). Це покращує конкурентоспроможність американської кукурудзи порівняно з українською.

Китай продовжує активно купувати кукурудзу, і протягом жовтня – січня імпортує 14 млн т зерновий порівняно з 4,4 млн т за цей період минулого року. Загалом у 2023/24 МР імпорт кукурудзи може досягти 25 млн т.

Березневі ф’ючерси на кукурудзу на біржі Чикаго вчора зросли на 1,2% до 178 $/т на тлі зниження прогнозу площ сівби кукурудзи в США в новому сезоні, не відреагувавши на викликане морозами скорочення виробництва етанолу за тиждень на 29%.

Площі сівби кукурудзи в США у 2024 р. експерти S&P Global оцінюють у 93 млн акрів, а Farm Futures – у 92,798 млн акрів, тоді як у 2023 р. вони склали 94,6 млн акрів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!