«Астарта» завершила збирання озимих зернових та бобових

Джерело:  AgroTimes
жнива

«Астарта» завершила збирання озимих зернових та бобових на площі понад 61 тис. га. Їх загальний валовий збір перевищує 302 тис. тонн та включає 260 тис. тонн озимої пшениці, 40 тис. тонн, ріпаку та 2 тис. тонн – гороху зимуючого.

Про це повідомили в компанії.

Як розповів керівник управління рослинництва агропромхолдингу «Астарта-Київ» Роман Павлик, аномально спекотна і без опадів погода дозволила швидко зібрати збіжжя – цьогорічна жнивна кампанія тривала 14-17 днів (в межах регіону), до прикладу минулорічна – 24 дні.

«Злагоджена робота команди, стабільний зв’язок на полях (StarLink) та диспетчеризація усього логістичного ланцюга (AgriChain) дозволили забезпечити безперебійність усіх процесів. За таких несприятливих погодних умов продуктивнішими стали ранні сорти озимих ріпаку та пшениці, водночас пізні гібриди виявилися менш врожайними. Гарно зарекомендував себе горох зимуючий. Загалом, цього року, як і минулого, ми, враховуючи цінову кон’юнктуру, фокусувалися на оптимізації собівартості продукції. І, на мою думку, нам це вдається», – говорить Роман Павлик.

Наприкінці цього тижня компанія планує розпочати жнива сої та соняшнику.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!