«Астарта» планує засіяти цукровими буряками 33,5 тис. га

В Україні триває сівба цукрових буряків. Про початок цих робіт повідомили практично всі регіони, де вирощують і переробляють цю культуру. Галузеві експерти прогнозують, що площі під цією культурою можуть перевищити минулорічний показник (226,6 тис. га). Це пояснюється як сприятливою ринковою ситуацією, так і прагненням сформувати продовольчі баланси регіонів та країни в цілому на підставі рекомендацій уряду та обласних військових адміністрацій. Зокрема, на Вінниччині планують засіяти цією культурою понад 50 тис. га.

Компанія «Астарта» не змінювала свою виробничу програму, позаяк території на яких вона господарює, від війни практично не постраждали. В окупації тимчасово побували лише 4,5 тис. га угідь в Чернігівській області.

Про це повідомив кореспонденту «ЗЕРНА» директор сільськогосподарського виробництва агропромхолдингу «Астарта-Київ» Вадим Скрипник.

«Ми не змінювали сівозміну, технологію, забезпечені всіма ресурсами на 100%, окрім деяких позицій по ЗЗР, але ми їх замінюємо аналогами. Плануємо запускати всі п’ять цукрозаводів, але є вірогідність, що підприємство на Полтавщині не працюватиме через несприятливу кон’юктуру газового та вугільного ринків. «Астарта» планує засіяти цукровими буряками 33,5 тис. га, окрім цього всі наші партнери-аграрії підтвердили намір постачати нам сировину. Паралельно із весняними взяли на себе і волонтерські клопоти: евакуюємо людей, постачаємо амуніцію армії та ТРО, працюємо над розмінуванням полів, господарських споруд. Не приступаємо до роботи, поки рятувальники та сапери не дозволять. Віримо в перемогу», — розповів Вадим Скрипник.

 

Зерно

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!