Асфальт на основі сої готовий опинитися в центрі уваги на виставці Farm Progress Show 2024

Джерело:  Oilworld
асфальт

Як найбільший у країні захід на відкритому повітрі, щорічна виставка Farm Progress Show об’єднує тисячі фермерів з компаніями, які впроваджують інновації в майбутнє сільського господарства. Фермери, які вирощують сою в Айові, та їхня каса знову готові покращити враження від виставки для відвідувачів та продавців, одночасно підкреслюючи нові досягнення у технологіях на основі сої.

Асоціація сої Айови (ISA) у партнерстві з Університетом штату Айова (ISU) та Farm Progress Show оголошують про завершення покращеного проєкту асфальту на основі сої в серці Центрального виставкового комплексу Айови недалеко від Буна. Асфальтова основа, що спонсується ISA, площею 42 560 квадратних футів є продовженням початкового проекту, представленого на виставці Farm Progress Show 2022 року.

«Інфраструктура та попит є двома пріоритетами для фермерів, які вирощують сою в Айові», – каже Сюзанна Ширбрун, президент ISA та фермер, який вирощує сою з Фармерсбурга. «Включення сої в асфальт підвищує міцність та довговічність продукту та знижує витрати на технічне обслуговування. Це також збільшує попит на соєву олію, покращує екологічний слід продукту та забезпечує виставковий майданчик більшою гнучкістю у заходах, які він приваблює та проводить».

Поліпшення на майданчику, які також наголошують на універсальності культур, що вирощуються фермерами Айови, є перемогою для всіх, каже Метт Юнгманн, директор заходів Farm Progress Show.

«Ми створюємо покращені враження для відвідувачів, оновлюючи зону наметів Varied Industries цим асфальтом. Фермери та відвідувачі виявлять, що ця нова поверхня створює найкраще середовище для виставки, а також є більш гладкою та невідмінною від оригінального асфальту як на вигляд, так і за відчуттями».

Проект з укладання дорожнього покриття є продовженням досліджень, що проводяться Університетом штату Айова з розробки формули високоолеїнової соєвої олії як заміну іншим дорогим високолетучим сполукам, які зазвичай використовуються при створенні асфальтових продуктів. В останніх удосконаленнях використовується унікальна добавка соєвої олії, яка дозволяє використовувати більшу кількість переробленого асфальтового покриття (RAP), зрештою продовжуючи термін служби асфальту ще на 10-15 років і створюючи більш товсту основу для обробки збільшеного пішохідного та транспортного трафіку. Загалом, конструкція використовує близько 2500 фунтів соєвої олії або 234 бушелі соєвих бобів. У середньому кожен бушель соєвих бобів дає близько 10,7 фунтів олії.

Асоціація сої Айови за підтримки 37 000 фермерів штату, які вирощують сою, пишається тим, що інвестувала в дослідження та технології, щоб зробити асфальт на основі сої реальністю, додала Ширброун.

«Показ сої на такому видному місці підвищить обізнаність та розуміння універсальності та переваг продукту, підвищить попит на вітчизняні соєві боби та зробить територію виставки більш доступною для гостей на довгі роки та десятиліття вперед.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!