Аргентинські фермери продали за два дні понад 2 млн. тонн сої

Джерело:  OleoScope
соя

Понад 2,1 млн тонн соєвих бобів продали аргентинські фермери 5 і 6 вересня ц.р. після новини про встановлення пільгового валютного курсу під час реалізації олійної за кордон. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на інформацію Фондової біржі Росаріо. Як уточнюється, за звітні два дні було законтрактовано у 3 рази більше сої, ніж за минулий тиждень (667 тис. тонн).

Різке збільшення продажів відбулося після заяви міністра економіки Серхіо Маси, який оголосив про встановлення обмінного курсу при експорті сої на рівні 200 песо за долар, що вище за офіційний курс у 140 песо за долар.

Аж до минулого тижня аргентинські аграрії реалізовували свою продукцію значно дешевше, ніж минулого року, через що фермери вдалися до тактики стримуючи продаж сировини. Найближчого місяця влада стимулюватиме відвантаження сої на зовнішні ринки.

До 31 серпня американські сільгоспвиробники законтрактували трохи більше половини врожаю сої, зібраної в 2021/22 МР (52,3% від 44 млн тонн). Цей показник приблизно на 10% нижчий від рівня до аналогічної дати 2021 р. – тоді валовий збір даної культури становив 46 млн тонн.

Загалом, минулого року Аргентина експортувала олійною на $21,5 млрд.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!