Аргентинська біржа знизила прогноз урожаю кукурудзи у 2023/24 році

Джерело:  IDK
Аргентина

Аргентинська зернова біржа Росаріо знизила оцінку врожаю кукурудзи цього сезону, незважаючи на збільшення посівних площ, оскільки комаха-цикадка сильно вдарила по врожаю.

За даними біржі, цикадка, яка переносить каскадерську хворобу, що ушкоджує качани та зерна рослини, знищила близько 20% урожаю кукурудзи цього сезону, скоротивши при цьому оцінку врожаю на 2023/24 рік до 47,5 мільйонів метричних тонн з 50 мільйонів тонн.

Зниження рейтингу відбувається навіть попри те, що на нових полях в основному сільськогосподарському регіоні Аргентини вирощується кукурудза, повідомила біржа, внаслідок чого загальна посівна площа досягла рекордних 8,89 мільйонів гектарів.

За даними біржі, за нормальних умов урожай кукурудзи в Аргентині мав перевищити 61 мільйон тонн.

Біржа також зберегла оцінку поточного врожаю сої на рівні 50,0 млн тонн, хоча й попередила, що збирання врожаю затримується через дощі та високу вологість.

Через затримку збирання врожаю сої та раннього збирання врожаю кукурудзи через цикадку «сектор стурбований тим, що врожай буде дуже важким», йдеться у звіті біржі.

Тим часом площа посівів пшениці у 2024/25 році має бути «набагато вищою», ніж 6,9 мільйона гектарів у циклі 2021/22 року, коли було отримано рекордний урожай, додали на біржі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!