Аргентинська біржа Розаріо знижує прогноз урожаю пшениці на 2023/24 рр

колоски

Аргентинська зернова біржа Розаріо в середу скоротила свій прогноз урожаю пшениці 2023/2024 років до 15 млн тонн з 15,6 млн тонн через посуху.

У своєму щомісячному звіті про зернові біржа заявила, що сільськогосподарські території на заході та півночі Аргентини зазнають посухи, незважаючи на сильні дощі цього місяця в центральній та східній частинах країни.

Пшениця в Аргентині наразі перебуває на стадії визначення врожайності у багатьох сільськогосподарських районах. Збір врожаю починається в листопаді і закінчується в січні.

Біржа зберегла свою оцінку виробництва врожаю кукурудзи на 2023/24 рр. на рівні 56 млн тонн, але заявила, що, можливо, їй доведеться скоротити оцінку площі посіву цієї культури до 8,5 млн га, якщо очікувані дощі на початку жовтня не відбудуться.

«Зіткнувшись з можливістю відкласти посів (кукурудзи) до грудня (через відсутність дощів на початку жовтня), багато виробників могли б посіяти сою», – повідомили на біржі.

Біржа зберегла свою поточну оціночну площу посіву сої на рівні 17 млн га, а її оцінка виробництва залишилася на рівні 48 млн тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!